Варна отбелязва 6 септември с историческа възстановка. Честванията започват от 16.00 ч.

...
Варна отбелязва 6 септември с историческа възстановка. Честванията започват от 16.00 ч.
Коментари Харесай

Варна отбелязва 6 септември с историческа възстановка

Варна отбелязва 6 септември с историческа възстановка. 

Честванията стартират от 16.00 ч. пред паметника на падналите чинове от Осми пехотен крайморски полк в Сръбско-българската война, където ще се организира публична гала във връзка 138 години от Съединението на България. Ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат положени венци и цветя с боен обред.

След приключването на церемонията е проведено шествие, водено от Представителния духов оркестър на Военноморски сили до паметната плоча на Княз Александър I Батенберг, където около 16:30 ч. също ще се състои гала по полагане на венци и цветя.

В 17.00 ч. на пл. „ Независимост “ ще стартира историческа възстановка на момента, в който Княз Батенберг афишира от Варна за първи път Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В ролята на княза ще влезе известният артист Симеон Лютаков, във възстановката особено присъединяване ще вземе и оркестърът на Военноморски сили, който ще свири обичайни маршове от този интервал.

Представителният духов оркестър ще поведе публиката на второ шествие, след приключването на възстановката към 17:30 ч., от пл. „ Независимост “ до пл. „ Антон Новак “ (входа на Морската градина), съобщи морето.нет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР